Tjänster

SITABs verksamhet präglas av största möjliga flexibilitet och kundanpassning och vi erbjuder våra kunder det mesta inom konstruktion, beräkningar och tillverkning.

KONSTRUKTION
- Vi tar fram konstruktioner från kundens idé till färdig produkt.

BERÄKNINGAR
- Alla beräkningar utförs enligt gällande normer.

TILLVERKNING
- Vi tillverkar helt enligt kundens önskemål och monterar på plats. Vi sköter underhåll, tar fram nya komponenter och reservdelar och reparerar.

Vi på SITAB har mångåriga samarbetspartners och stora nätverk som inom sina respektive specialområden kan hjälpa oss att hjälpa våra kunder.

Våra svetsare är licensierade och SITAB är även certifierat enligt de senaste normerna för EWS, European Welding Specialist.

Vi har kompetensen och resurserna för att svara upp mot de flesta behov och önskningar som våra kunder har och vårt arbete håller alltid högsta kvalitet!

Vi åtar oss gärna speciella eller udda uppdrag men är i huvudsak inriktade på:

  • Mekaniska konstruktioner samt beräkningar.
  • Svets och mekaniska arbeten i: Stål, aluminium och rostfritt.
  • Tunn- och grovplåt samt stång- och balkmaterial.
  • Skärande bearbetning.
  • Ytbehandling: Betning, blästring och målning. Industriservice.

Vi förfogar över utrustning för: El-, mig-, mag-, tig- och punktsvetsning samt vattenskärning. Vid allt arbete tillämpas ISO-9000 normerna.  

 

 

Sandvikens kommuns Miljöpris till Stenna Holmström
Årets miljöpris går till Stenna Holmström, VD på SITAB och delägare i Sandvikens Projektutveckling AB. Stenna får miljöpriset i och med hans arbete med att utveckla nya tekniska lösningar för att både minska energiförbrukning och ta vara på den energi som redan finns.

2012-12-18
Vattenkraftverk på 88 år får nya delar från SITAB
Ett vattenkraftverk i Torshälla som byggdes 1924 ska nu byta ut några av de uttjänta delarna som hållit igång verket sen dess.

2012-05-15
SITAB expanderar med nya lokaler för tillverkning i rostfritt material
SITAB i Sandviken investerar i lokaler på Lövbackens Industriområde.

2012-02-27
Patenterad Värmeväxlare installerad i Sandviken
Stjärnhuset i Sandviken blir pilotprojekt för ny uppfinning.

2012-03-02 10:00
Ny stororder: Värmeväxlare från SITAB ska ut i världen
SITAB i Söderfors har fått två stora ordrar på värmeväxlare till gipsmassafabriker i Sydameria och Asien.

2012-02-29 10:00
Stort energiprojekt för SITAB på Boliden i Skellefteå
Vanligt elektronikskrot, från datorer och mobiler till elvispar, smälts och förädlas till rena bas- och ädelmetaller. Sedan återanvänds de i nya produkter, och när de blir skrot igen, smälts och förädlas de på nytt.

2011-11-16
Stororder från USA
Från USA har nu SITAB i Söderfors fått en order på 27 stycken värmeväxlare. Värmeväxlarna ska användas i den amerikanska pappersindustrin.

2010-10-15
SITAB i Sandviken och Söderfors
SITAB finns i Sandviken och i Söderfors. Verksamheterna kompletterar varandra eftersom SITAB Söderfors arbetar inom ett lättare segment med mindre dimensioner och vikter än SITAB i Sandviken.
Vi får industrins puls att slå
I vår moderna och välutrustade verkstad kan vi göra det få andra kan inom lyftteknik och grövre plåtmaterial. Vår kantpress har en presskraft 540 ton x 3100 mm.

2009-10-20