Produkter

Mångårig erfarenhet kombinerad med modern teknik gör att vi på SITAB klarar att lösa det mesta från idé till färdig produkt.

Med hjälp av vår kantpress som bockar tjockplåt med en presskraft på 540 ton kan vi uppfylla de flesta krav som våra kunder ställer.

Vi tillverkar ugnsvalv, ugnsmantlar och paneler till ljusbågsugnar, retortrar, armcentrum, industrifläktar och tillvärmebehandlingsugnar i våra lokaler i Sandviken och monterar och installerar på plats.

Inom stålindustrin och på små och medelstora företag är efterfrågan på specialanpassade reservdelar stor. Vår kunniga och erfarna personal och vår moderna och välutrustade verkstad, gör oss väl förberedda och motiverade att tillgodose kundernas behov.

SITAB i Söderfors kan tillhandahålla många olika värmeväxlartyper, speciellt anpassade/utformade efter varje kunds specifika önskemål. Värmeväxlarna kan tillverkas i olika material så som: aluminium, rostfritt eller rostfritt syrafasta och eller värmetåliga legeringar.

Att hålla högsta kvalitet och kunna möta högt ställda krav är en självklarhet för oss på SITAB!

Sandvikens kommuns Miljöpris till Stenna Holmström
Årets miljöpris går till Stenna Holmström, VD på SITAB och delägare i Sandvikens Projektutveckling AB. Stenna får miljöpriset i och med hans arbete med att utveckla nya tekniska lösningar för att både minska energiförbrukning och ta vara på den energi som redan finns.

2012-12-18
Vattenkraftverk på 88 år får nya delar från SITAB
Ett vattenkraftverk i Torshälla som byggdes 1924 ska nu byta ut några av de uttjänta delarna som hållit igång verket sen dess.

2012-05-15
SITAB expanderar med nya lokaler för tillverkning i rostfritt material
SITAB i Sandviken investerar i lokaler på Lövbackens Industriområde.

2012-02-27
Patenterad Värmeväxlare installerad i Sandviken
Stjärnhuset i Sandviken blir pilotprojekt för ny uppfinning.

2012-03-02 10:00
Ny stororder: Värmeväxlare från SITAB ska ut i världen
SITAB i Söderfors har fått två stora ordrar på värmeväxlare till gipsmassafabriker i Sydameria och Asien.

2012-02-29 10:00
Stort energiprojekt för SITAB på Boliden i Skellefteå
Vanligt elektronikskrot, från datorer och mobiler till elvispar, smälts och förädlas till rena bas- och ädelmetaller. Sedan återanvänds de i nya produkter, och när de blir skrot igen, smälts och förädlas de på nytt.

2011-11-16
Stororder från USA
Från USA har nu SITAB i Söderfors fått en order på 27 stycken värmeväxlare. Värmeväxlarna ska användas i den amerikanska pappersindustrin.

2010-10-15
SITAB i Sandviken och Söderfors
SITAB finns i Sandviken och i Söderfors. Verksamheterna kompletterar varandra eftersom SITAB Söderfors arbetar inom ett lättare segment med mindre dimensioner och vikter än SITAB i Sandviken.
Vi får industrins puls att slå
I vår moderna och välutrustade verkstad kan vi göra det få andra kan inom lyftteknik och grövre plåtmaterial. Vår kantpress har en presskraft 540 ton x 3100 mm.

2009-10-20