SITAB expanderar med nya lokaler för tillverkning i rostfritt material

SITAB i Sandviken investerar i lokaler på Lövbackens Industriområde.

Kraven från kunderna ökar och konkurrensen inom verkstadsindustrin är hård. Därför har SITAB köpt ytterligare en verkstadshall för att kunna ha all tillverkning i rostfritt material där. Nya lokaler behövdes och alternativet var att bygga ut, berättar Emil Holmström, platschef på SITAB i Sandviken.

Just nu är det full fart på renoveringen av de nya lokalerna, men redan i mitten av mars blir det inflyttning. Förutom SITABs verksamhet där, ska kontorslokalerna på övervåningen hyra ut. Två hyresgäster, företagen Gästrike Lack och Vintersport 24 har redan flyttat in.

Rostfri tillverkning

Rostfri tillverkning bör inte ske i samma lokaler som svart stål, då det kan ”smitta” det rostfria stålet med damm och partiklar som gör att det finns risk för korrosion trots att det är rostfritt.

 Emil Homström visar upp de nya lokalerna


 

 
 
 

 

2012-02-27

Sandvikens kommuns Miljöpris till Stenna Holmström
Årets miljöpris går till Stenna Holmström, VD på SITAB och delägare i Sandvikens Projektutveckling AB. Stenna får miljöpriset i och med hans arbete med att utveckla nya tekniska lösningar för att både minska energiförbrukning och ta vara på den energi som redan finns.

2012-12-18
Vattenkraftverk på 88 år får nya delar från SITAB
Ett vattenkraftverk i Torshälla som byggdes 1924 ska nu byta ut några av de uttjänta delarna som hållit igång verket sen dess.

2012-05-15
SITAB expanderar med nya lokaler för tillverkning i rostfritt material
SITAB i Sandviken investerar i lokaler på Lövbackens Industriområde.

2012-02-27
Patenterad Värmeväxlare installerad i Sandviken
Stjärnhuset i Sandviken blir pilotprojekt för ny uppfinning.

2012-03-02 10:00
Ny stororder: Värmeväxlare från SITAB ska ut i världen
SITAB i Söderfors har fått två stora ordrar på värmeväxlare till gipsmassafabriker i Sydameria och Asien.

2012-02-29 10:00
Stort energiprojekt för SITAB på Boliden i Skellefteå
Vanligt elektronikskrot, från datorer och mobiler till elvispar, smälts och förädlas till rena bas- och ädelmetaller. Sedan återanvänds de i nya produkter, och när de blir skrot igen, smälts och förädlas de på nytt.

2011-11-16
Stororder från USA
Från USA har nu SITAB i Söderfors fått en order på 27 stycken värmeväxlare. Värmeväxlarna ska användas i den amerikanska pappersindustrin.

2010-10-15
SITAB i Sandviken och Söderfors
SITAB finns i Sandviken och i Söderfors. Verksamheterna kompletterar varandra eftersom SITAB Söderfors arbetar inom ett lättare segment med mindre dimensioner och vikter än SITAB i Sandviken.
Vi får industrins puls att slå
I vår moderna och välutrustade verkstad kan vi göra det få andra kan inom lyftteknik och grövre plåtmaterial. Vår kantpress har en presskraft 540 ton x 3100 mm.

2009-10-20