SITAB i Sandviken och Söderfors

SITAB finns i Sandviken och i Söderfors. Verksamheterna kompletterar varandra eftersom SITAB Söderfors arbetar inom ett lättare segment med mindre dimensioner och vikter än SITAB i Sandviken.

Kundstocken i Söderfors kommer SITAB i Sandviken tillgodo, samtidigt som Söderfors får uppdrag från befintliga kunder hos SITAB Sandviken.

SITAB i Söderfors (fd Sörehalls) är ett  verkstadsföretag med över 30 år på nacken. Verksamheten består av konstruktion och tillverkning av delar till storindustri, industriunderhåll och service. Storleken på verkstaden är ungefär 900 kvm. Man räknar nu på sikt med en bemanning om 15 - 20 medarbetare i Söderfors vilket är viktigt för orten Söderfors med totalt omkring 400 arbetsplatser och mindre än 2 000 invånare!

SITAB, Sandvikens Industriteknik har servat regionens storindustri i 20 år. Vi har passat på under lågkonjunkturen att göra successiva förbättringar. Det är först nu vi har tid för detta. Under tidigare år har vi hela tiden fått kämpa för att hinna med alla jobben – och då har det varit svårt att tänka långsiktigt och strategiskt, säger Emil Holmström, uppdragsansvarig hos Sitab.

- Förutsättningen för framgång är ju att man har något att bidra med. Hos oss är det vårt program, kring tillverkning och bearbetning av grova konstruktioner, som väcker intresse, säger Emil.

- Nya kundrelationer är bra för oss, förklarar Martin Holmström, verkstadsansvarig. - Scana, Habia Kabel, Erasteel och Åkers valstillverkning är exempel på företag som finns i SITAB Söderfors kundstock.

Sedan flera år tillbaka har ”Stenna” inte varit ensam om att leda SITAB – utan han har också sina söner Emil och Martin till hands, utöver den kompetenta personalen som besitter mångårig erfarenhet, modern teknik och ett stort och kunnigt nätverk.

- Vi gör det få andra företag gör i Sverige. Ta till exempel convertertoppar och lyftverktyg för stålindustrin, säger ”Stenna” Holmström. - När det gäller lyftredskap för tunga lyft, är det inte så många i Sverige, som kan klara 120 ton och uppåt. - Vi har en kraftfull, up to date maskinpark med bland annat kantpress, skärmaskin, gradsax, rullvals med mera. Vår största kantpress har en presskraft på 540 ton x 3 100 mm, och vad sägs om vår rullvals – arbetslängd 2600 mm med kapaciteterna plåtrundning 30 mm och förbockning 25 mm?

- Vi på SITAB är alltid beredda att ta oss an nya utmaningar – dygnet runt – i våra egna verkstäder och ute hos våra kunder, förklarar Sten-Åke ”Stenna” Holmström.

För mer information kontakta gärna och besök ”Stenna” och hans medarbetare vid:
SITAB i Sandviken
Dunderbacken 3
811 93 Sandviken
026-271 912 stenna.holmstrom@sitab.nu

SITAB i Söderfors
Tallbacksvägen 18
815 75 Söderfors
Tel: 0293-40230 Fax: 0293-40242

Sandvikens kommuns Miljöpris till Stenna Holmström
Årets miljöpris går till Stenna Holmström, VD på SITAB och delägare i Sandvikens Projektutveckling AB. Stenna får miljöpriset i och med hans arbete med att utveckla nya tekniska lösningar för att både minska energiförbrukning och ta vara på den energi som redan finns.

2012-12-18
Vattenkraftverk på 88 år får nya delar från SITAB
Ett vattenkraftverk i Torshälla som byggdes 1924 ska nu byta ut några av de uttjänta delarna som hållit igång verket sen dess.

2012-05-15
SITAB expanderar med nya lokaler för tillverkning i rostfritt material
SITAB i Sandviken investerar i lokaler på Lövbackens Industriområde.

2012-02-27
Patenterad Värmeväxlare installerad i Sandviken
Stjärnhuset i Sandviken blir pilotprojekt för ny uppfinning.

2012-03-02 10:00
Ny stororder: Värmeväxlare från SITAB ska ut i världen
SITAB i Söderfors har fått två stora ordrar på värmeväxlare till gipsmassafabriker i Sydameria och Asien.

2012-02-29 10:00
Stort energiprojekt för SITAB på Boliden i Skellefteå
Vanligt elektronikskrot, från datorer och mobiler till elvispar, smälts och förädlas till rena bas- och ädelmetaller. Sedan återanvänds de i nya produkter, och när de blir skrot igen, smälts och förädlas de på nytt.

2011-11-16
Stororder från USA
Från USA har nu SITAB i Söderfors fått en order på 27 stycken värmeväxlare. Värmeväxlarna ska användas i den amerikanska pappersindustrin.

2010-10-15
SITAB i Sandviken och Söderfors
SITAB finns i Sandviken och i Söderfors. Verksamheterna kompletterar varandra eftersom SITAB Söderfors arbetar inom ett lättare segment med mindre dimensioner och vikter än SITAB i Sandviken.
Vi får industrins puls att slå
I vår moderna och välutrustade verkstad kan vi göra det få andra kan inom lyftteknik och grövre plåtmaterial. Vår kantpress har en presskraft 540 ton x 3100 mm.

2009-10-20